Project Oudenburg

 

Ons team kijkt verder dan de omkadering van de haarden en werkte de volledige wand uit, inclusief een tv-kast op maat, een valse wand en zelfs een booggewelf. Bij elk aspect staan kwaliteit en ervaren ambacht voorop.

Boeiend vlammenspel in de hoofdrol

De moderne gashaard Luna Diamond 850 V van M-Design, met volautomatisch Diamond Plus pakket, combineert strakke lijnen en het gemak van stoken op gas met de charme van echt vuur. Het zuivere verbrandingssysteem maximaliseert het rendement van de haard. Het strakke design van de Luna Diamond vraagt om een perfecte integratie in de haardwand.

Ons team maakte een staalkader op maat in het eigen atelier. Links en rechts van de haard creƫerden ze daarmee een visuele verlenging, voor nog meer sfeer. De ruimte onder de haard werd opgevuld met arduin.

Rechts van de haard werkte het team een tv-kast met draai-inschuifdeuren uit. De fronten in fineer Eik Naturel kreeg een gegroefde afwerking. We behielden de oude gemetste schouw, maar werkten die volledig weg in een valse wand, tot aan de nok van het dak. Dat Mortier veel meer doet dan haarden plaatsen volgens de regels van de kunst, blijkt trouwens ook uit het booggewelf, dat leidt naar de ruimte waar een houthaard de tweede grote sfeermaker in de woning is.